Interieuradvies in Rijswijk

Op een zonnige ochtend in januari werd ik welkom geheten bij een gezin in een leuk oud huis in Rijswijk. De verbouwing stond gepland voor april, de keuken was besteld en er mochten keuzes gemaakt worden voor de rest van de benedenverdieping. Tijdens de HOUSE SCAN ( brainstorm aan huis) hebben we in ruim 2 uur veel kunnen overwegen en ook wegstrepen. In deze blog laat ik je zien hoe dat in zijn werk gaat.

Bij deze familie waren de grote werkzaamheden voor de verbouwing van de benedenverdieping besloten. Er komt een matte, witte keuken op een andere plek in de ruimte en een nieuwe vloer.
Een aantal dingen staan vast:
- de keuken verplaatst naar de voorzijde van de ruimte
- de eetkamer/speelruimte komt in het midden van de ruimte
- de zitkamer gesitueerd aan de tuinzijde

Maar hoe nu verder? Er zijn veel ideeën, maar echte keuzes maken bleek een uitdaging. We gingen van start met een heerlijk kopje koffie en wat lekkers erbij. Al pratend en rondlopend komt er ter spraken waar ze niet uitkomen en ook waar de irritaties liggen.

ENKELE HOOFDPUNTEN

  • welke kleur en waar in de ruimte?

  • hoe wordt het een rustig en toch gezellig geheel?

  • hoe wordt de ruimte gebruikt en verdeeld?

  • waar komen de lichtpunten?

  • wat is een toegankelijke en functionele speelplek?

 

De keuken

Om structuur in de brainstorm te houden en niet te verzanden in elk klein detail, delen we de ruimte op en bespreken we per deel wat de knelpunten zijn. We beginnen met de keuken en diverse ideeën kwamen ter sprake betreft de wanden. Er moet een keuze gemaakt worden voor tegels achter het keukenblok:
- verschillende wittinten strookjes tegels, in visgraat?
- of ‘witjes’ vierkante, kleine tegeltjes ook in verschillende wittinten?
- of een schrobvaste muurverf?
- en/of een spatrand van 25 à 30 cm hoogte en welk materiaal ?
- misschien hexagontegeltjes in groentinten?

Er is ook het idee om akoestische panelen met houten latten te gebruiken achter de kastenwand, maar wat is een goede plek? Nadat ik eenvoudige visualisaties had gemaakt, kon er een weloverwogen keuze worden gemaakt. Na een interieur- en/of kleuradvies aan huis stuur ik altijd een samenvatting van ons gesprek toe per mail. In dit bestand vind je kleurcodes en voorbeelden, beslissingen die gemaakt zijn en eenvoudige visualisaties. Wil je 3D visualisaties, realistische renderingen, een plattegrond of een ontwerp ontvangen (zoals hier te zien) kunnen we dat bespreken na de brainstorm.

 

De eetkamer & zitkamer

Vervolgens maakten we ons een voorstelling van hoe de eetkamer eruit zou kunnen zien. Terwijl we daar stonden bedachten we dat de leidingen in een doorlopende koof met spots een stijlvolle oplossing zou zijn. Er komen dan ook vraagstukken naar boven, zoals welke lampen waar en wat is een handige plek voor de schakelaars. Deze ideeën kunnen later weer met een aannemer en elektricien besproken worden. De nis die dan ontstaat door de verlengde koof, zou zich goed lenen voor een(paneel) behang met bv groen tinten en een patroon. De zitkamer kan omgezet worden richting het raam, maar dat wordt bekeken na de verbouwing. De bestaande elementen, zoals bank, vintage wandkast en houtkachel passen goed in de plannen.
Zie hieronder fragmenten uit het document wat ik de familie toestuurde. Met dit als handvat kun je in de toekomst makkelijk keuzes maken, omdat er in grote lijnen kleuren en materialen ‘vastgelegd’ zijn.

En zo kwam het tot een eenheid

In de zomer kreeg ik het leuke bericht dat het erop zat. De keuken staat, eethoek is ingericht en zelfs behangen! Zo ontzettend leuk om te zien hoe het tot een eenheid is geworden. Er zijn nog wat dingen die aangepakt moeten worden, maar in grote lijnen is het klaar.

 

Trendloos , leefbaar en in balans

Wanneer ik bij je thuis kom om mee te denken is dit om je te helpen met keuzes maken en nieuwe, soms out-of-de-box ideeën op te werpen, maar niet om een heel interieurontwerp achter te laten. Mocht je een totaal interieurontwerp nodig hebben met een lay-out en de kamers(s) in 3D om het je nog beter voor te stellen, kan ik dit ook voor je verzorgen.

Tijdens een advies aan huis denk vooral mee over hoe een ruimte gebruikt wordt door alle gezinsleden. Ik stel me voor waar speelgoed gaat liggen, lekker de voeten op tafel worden gelegd, waar er zich prullaria gaat opstapelen, hoe een hal een bende kan worden met jassen en spullen, want dat mag er allemaal zijn!
Jullie leefruimte is om gebruikt te worden en daarom ook geen gelikte plaatjes van eindresultaten, want zo is het gewoon niet. We mogen laten zien hoe het echt is, je woont immers niet in een showroom.

Met mijn hulp kan ik wel zorgen dat het rustig en in balans blijft, daarmee bedoel ik dat de spullen terecht komen waar je ze graag wilt hebben en ook kunt terug vinden. Of dat speelgoed toegankelijk is voor de kinderen, maar niet over de hele verdieping gaan slingeren. Hoe je optimaal kunt genieten, zelfs wanneer het een hectische tijd is met kleine kinderen. Ik heb het zelf allemaal onder gaan, hier spreekt een ervaringsdeskundige ;)

Met tips & tricks, grote kleuren stalen en mijn materialenkennis kan ik je in 2 uur al een heel eind op weg helpen. Leg mij al je interieur- en kleurvraagstukken voor en ik neem de keuzestress voor je weg.

“Heel leuk persoonlijk gesprek gehad met goeie ideeën en adviezen. Wij zochten iemand die ons kon helpen met kleuren, materialen en inrichting van de benedenverdieping en Marjolein heeft ons fantastisch geholpen met bevestigen en afraden van ideeën. Op het einde een mooie samenvatting gekregen waar wij zelf verder mee kunnen. Aanrader!”
— Familie Hendriks, Rijswijk

Vorige
Vorige

Vrolijkheid op de camping

Volgende
Volgende

Tienerkamer